Tiende Vastenactie-Pelgrimstocht ‘Klooster klunen’

Van 2 tot en met 4 april 2020 in Drachten (Friesland) vindt de Tiende Vastenactie-Pelgrimstocht ‘Klooster klunen’ plaats

Bezinning, goede gesprekken, genieten van een mooie omgeving en geld inzamelen voor het goede doel zijn onlosmakelijk verbonden met de jaarlijkse pelgrimstocht van Vastenactie.

In 2020 gaat de tocht voor de tiende maal van start, dit keer in Friesland.

Het dagelijkse vertrek- en aankomstpunt is het Karmelklooster in het Friese Drachten, vandaar de titel ‘Klooster klunen’. Het voormalige klooster is tegenwoordig een plaats van ontmoeting en inspiratie. Deelnemers die meerdere dagen meelopen kunnen overnachten in een van de vroegere kloostercellen.

De pelgrimstocht bestaat uit drie wandelingen van ongeveer twintig kilometer, steeds door een ander type landschap. Ook de avonden kennen een gevarieerd programma. Op donderdagavond horen we meer over het ontstaan van kloosters in Drachten. En op vrijdagavond is er een lezing over de Karmeliet Titus Brandsma.

Praktische Informatie:

U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier op www.vastenactie.nl/pelgrimstocht in te vullen en te mailen naar pelgrimstocht@vastenactie.nl.

Wie drie dagen wil meelopen, kan gebruik maken van een overnachtingsmogelijkheid in het Karmelklooster in Drachten. De kosten voor een arrangement van vier nachten (woensdag tot zondag) inclusief alle maaltijden bedragen 295 euro. Er zijn nog een paar eenpersoonskamers beschikbaar. Voor een impressie van de accommodatie zie: www.karmelklooster.nl.

Eén of een paar dagen meelopen kan ook. De deelnemerskosten bedragen 20 euro per dag (exclusief lunch en avondmaaltijd). Aanmelden kan op de dag zelf of via het aanmeldformulier.

Voor een overzicht van de keuzemogelijkheden en bijbehorende kosten zie www.vastenactie.nl/pelgrimstocht. In het programma vindt u de wandelroutes van alle drie de dagen.

Bezinningstocht én sponsortocht

De Vastenactie Pelgrimstocht is zowel een bezinningstocht als een sponsortocht ten behoeve van onze Vastenactiecampagne ‘Werken aan je toekomst‘. Familieleden, vrienden, kennissen en collega’s zullen zeker bereid zijn om een bijdrage te leveren als waardering voor uw inzet als pelgrim. Aarzel dus niet om hen te benaderen! U kunt uw eigen sponsoractie starten.

Op www.vastenactie.nl/system/files/inline/Pelgrimstocht%20sponsortips.pdf vindt u tips om sponsors te zoeken.

Noot:

Guus Prevoo (van het Missionair Overleg Parkstad) uit Simpelveld neem dit jaar voor de 10de keer deel aan de Vastenactie-Pelgrimstocht, die in dagen vóór Palmzondag gehouden wordt vanuit Drachten in Friesland. Door omstandigheden kan hij helaas maar één dag, zaterdag 4 april 2020, deelnemen. Wanneer je hem (toch) wilt sponsoren voor de ‘Werken-aan-je-toekomst’-projecten van Vastenactie, kijk dan op www.geef.nl/nl/actie/deelnemen-aan-de-vastenactie-pelgrimstocht/donateurs.