Vredesweek 2020

Vrede lijkt vanzelfsprekend. Niets is minder waar. Het vraagt onze blijvende aandacht. Zeker in een tijd van verharding in onze eigen samenleving en non-stop geweld elders. Maar het kan anders.

Grote veranderingen beginnen vaak klein. In onze eigen straat en buurt. Honderden verschillende lokale activiteiten komen samen in één nationale vredesweek.

De vredesweek van 2020 gaat over het omgaan met verschillen: Verschillen in cultuur, gebruiken, huidskleur en religie en gaat het over hoe belangrijk het is om het verhaal van de ander te kennen, in plaats van blijven hangen in eigen gelijk.

Daarom kiest de vredesorganisatie PAX de komende vredesweek voor het thema “vrede verbindt verschil “. Vrede verbindt ons met alle anderen, met elkaar. Vrede is dat je elkaars achtergrond respecteert en waardeert.

Op 20 september, Vredeszondag staat de Mis (11.15) in de St. Joseph Parochie op Heerlerbaan in het teken van de vredesweek en het thema met mooie gezangen door het Ensemble Excludent.

Aan het einde van de mis zal de Vredesduif worden uitgereikt aan een persoon die zich heeft ingezet voor gerechtigheid, vrede en welzijn van mensen dichtbij en veraf en voor onze parochie.