MISSIO Wereldmissiemaand 2021

Onder de titel ‘We moeten immers wel spreken over wat we gezien en gehoord hebben’ (Handelingen 4,20) voert Missio dit jaar de campagne voor de Wereldmissiemaand.

Missio laat ons kennismaken met het relatief onbekende Guinee waar zij het pastorale werk van de kerk in Guinee steunt en  in het bijzonder het werk van de zusters Servantes de Marie Vierge et Mère (Dienaressen van Maria Maagd en Moeder) in het bisdom N’Zérékoré.

Er wordt geld gevraagd voor drie projecten:

  1. Uitbreiding basisschool in Macenta
  2. Nieuwe bedden voor de kinderen in Huize St. Rita
  3. Weeshuis St. Kisito in Gouécké

Op de website van Missio over de Wereldmissiemaand: www.missio.nl/wereldmissiemaand-2021-guinee/ is meer informatie over Guinee in het algemeen als ook over de projecten te lezen.

Er zijn heel wat fysieke materialen beschikbaar voor parochies en pastores om de Wereldmissiemaand invulling te geven. Naast de poster en spaarzakjes voor kinderen kan men de Kinderkrant, een informatiefolder over Guinee, preek- en liturgiesuggesties (ook voor kindervieringen) en een bladwijzer met gebed bestellen via de Bestellijst of telefonisch 070-3047444.

Op de webpagina van Missio kan men alle materialen ook als PDF downloaden. Daarnaast kunnen nog een parochieblad-artikel, een PowerPointpresentatie met tekst, een kleurplaat voor kinderen en de Boodschap van paus Franciscus voor Missiezondag gedownload worden.