Klimaatmars 30 sept-10 okt 2021: aanmelden en petitie ondertekenen

Van 30 september tot 11 oktober 2021 komt de oecumenische klimaatpelgrimstocht: Gewoon gaan! door Nederland.  De tocht startte in augustus in Polen. Ongeveer 30 pelgrims zijn op weg naar de 26ste Wereld klimaatconferentie in Glasgow in november. Onderweg vragen ze aandacht voor het klimaat. De pelgrimstocht wordt in Nederland georganiseerd door Vastenactie en GroeneKerken in samenwerking met plaatselijke kerken.

Kerken, andere groepen en personen kunnen zich aansluiten bij de pelgrimstocht. Zo geven we meer gewicht aan de bescherming van het klimaat, zowel binnen als buiten de kerk. Dit kun je doen:

  • Loop een etappe mee met de pelgrims. Per dag kunnen er maximaal 60 personen met de pelgrims meelopen.
  • Onderteken de klimaatpetitie. De pelgrims nemen een petitie mee op hun tocht door Nederland. Je kunt deze petitie zelf ondertekenen of namens jouw kerk.
  • Op 10 oktober kun je meedoen met een landelijke Klimaatmars van Amsterdam Zuidoost naar Hoofddorp. Bij deze etappe kunnen er maximaal 300 personen deelnemen.

Aanmelden voor een van de etappes en/of voor de landelijke Klimaatmars en het tekenen van de petitie kan via: www.vastenactie.nl/klimaatpelgrimstocht.