Adventsactie 2022 – Een goede start voor ieder kind

Adventsactie is een jaarlijkse campagne van de katholieke kerk om geld in te zamelen voor mensen in nood. Dit jaar gaat de campagne over een goede start in het leven voor ieder kind.

Elk jaar overlijden wereldwijd vijf miljoen kinderen onder de vijf jaar aan de gevolgen  van ondervoeding. Zo’n 150 miljoen jonge kinderen lopen een blijvende ontwikkelingsachterstand op. Dankzij effectieve hulp zijn al mooie resultaten behaald. De kindersterfte verminderde sinds 1990 met veertig procent en het aantal kinderen met een groeiachterstand daalde met ruim een kwart.

Vroege ontwikkeling is van levensbelang
De eerste vijf levensjaren van kinderen zijn bepalend voor hun lichamelijke, emotionele en verstandelijke ontwikkeling. Voor een goede start hebben ze gezonde voeding nodig, een veilige woonplek, toegang tot gezondheidszorg en aandacht voor hun ontwikkeling.  Ondanks de bereikte resultaten zijn de bedreigingen voor jonge kinderen in grote delen van de wereld nog onacceptabel groot.

Hoe helpt Adventsactie ?
Adventsactie steunt dit jaar vier projecten die bijdragen aan de gezonde ontwikkeling van jonge kinderen:

  • In Sierra Leone krijgen ouders zaden voor voedingsrijke planten en voorlichting over gezonde voeding;
  • In de DR Congo steunen we een project dat straatkinderen een veilige plek biedt en ze herenigt met hun familie;
  • Een ziekenhuis in Somalië krijgt apparatuur om infectieziekten bij kinderen aan te pakken;
  • In El Salvador steunen we een project dat zorgmedewerkers en ouders leert jonge kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling.

Steun deze projecten van Adventsactie en doneer:

NL89 INGB 0653 1000 00

t.n.v. Adventsactie,

Den Haag

Meer informatie: www.adventsactie.nl