Abuya en Fadhili uit Kenia (1)

Abuya en Fadhili uit Kenia (1)

Hoi allemaal, daar in Nederland. We willen even kennis maken met jullie. Wij zijn Abuya en Fadhili en we wonen in Kwale, een dorp in Kenia. We zijn zus en broer van elkaar.

Abuya: ‘Ik ben een meisje en ik ben 11 jaar’. Fadhili: ‘En ik ben een jongen van 10 jaar’.

Zoals we al zeiden wonen we in Kenia. Dat is een land in het oosten van het werelddeel Afrika. De komende weken willen we jullie het een en ander over onszelf, ons dorp, onze school en nog veel meer vertellen. Kwale ligt iets meer dan 80 km ten zuiden van Mombassa, de tweede grootste stad van Kenia. Kenia is best een groot land, 14 keer zo groot als Nederland. En er wonen 54 miljoen mensen, dat zijn er best meer dan in jullie land, denken we.

Je mag ons best komen bezoeken, hoor. Maar dat is niet zo gemakkelijk. Je zit bijna tien uur in het vliegtuig. Met een overstap en een uur wachten in Nairobi, de hoofdstad  van ons land. En dan moet je nog met de bus naar Kwale. Over die 80 km van Mombassa naar Kwale kun je best lang doen omdat de wegen soms een beetje hobbelig zijn. Of modderig wanneer het geregend heeft. Maar dat laatste gebeurt steeds minder, dat regenen. Hoe dat komt vertellen we jullie een van de volgende keren.

De parochies in Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Simpelveld steunen tijdens de Vastenactie 2023 de aanleg van een ecologische modelboerderij in Mombassa. Daar worden mensen opgeleid die na hun opleiding boerinnen en boeren in Kwale en in Tana gaan ondersteunen in een ecologische manier van landbouw en veeteelt. Zie voor meer informatie: https://www.missionairoverleg-parkstad.nl/.