Abuya en Fadhili uit Kenia (4)

Hoi allemaal, jullie kennen ons, Abuya en Fadhili uit Kwale uit Kenia, inmiddels wel. Wij gaan heel graag naar school en vinden allebei geschiedenis en biologie mooie vakken. Onze juffrouw kan hele boeiende verhalen vertellen over de geschiedenis van ons land en daar luisteren wij graag naar.

Kenia is sinds 1963 een onafhankelijk land, tot dan waren de Engelsen de baas. Onze eerste president heette Jomo Kenyatta. De huidige president heet William Ruto. Hij is in 2022 gekozen als president.

En ook biologie is heel interessant. Wisten jullie dat bij ons in het land dieren als leeuwen, olifanten en neushoorns in het wild voorkomen? En ook zijn er soorten als giraffen, zebra’s en gnoes.
Spannend, hè. Gelukkig komen we al die dieren niet in ons dorp Kwale tegen. De meeste wilde dieren leven in grote natuurparken zoals het Shimba Hills National Park. Dat natuurpark ligt vlakbij ons dorp.
Wie weet, mogen we er nog eens een keer op safari.

De parochies in Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Simpelveld steunen tijdens de Vastenactie 2023 de aanleg van een ecologische modelboerderij in Mombassa. Daar worden mensen opgeleid die na
hun opleiding boerinnen en boeren in Kwale en in Tana gaan ondersteunen in een ecologische manier van landbouw en veeteelt. Zie voor meer informatie de berichten op deze website.