Abuya en Fadhili uit Kenia (5)

Hoi allemaal, hier zijn we weer, Abuya en Fadhili uit Kwale uit Kenia. Tot nu toe hebben we jullie eigenlijk alleen maar over leuke dingen verteld zoals over spelletjes, olifanten en noem maar op.

Maar jammer genoeg gaat het niet zo goed in ons land Kenia. We hebben namelijk heel veel last van de klimaatverandering. Alle vier jaar lang heeft het nauwelijks geregend. Onze mamma en pappa hebben een kleine boerderij waar ze van alles verbouwen. Maar het wordt steeds lastiger om voldoende te kunnen oogsten en dus genoeg te eten te hebben. We mogen absoluut geen spelletjes met water doen, hoe leuk dat ook is, zeker als het heel warm is. Water lijkt wel het ‘blauwe goud’, zo kostbaar is het nu in Kwale en in heel Kenia.

De parochies in Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Simpelveld steunen tijdens de Vastenactie 2023 de aanleg van een ecologische modelboerderij in Mombassa. Daar worden mensen opgeleid die na hun opleiding boerinnen en boeren in Kwale en in Tana gaan ondersteunen in een ecologische manier van landbouw en veeteelt. Zie voor meer informatie de berichten op deze website