Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

In 2023 besteedt Adventsactie extra aandacht aan het belangrijke onderwerp kinderarbeid.

Ieder kind heeft recht op een gezond leven, op een opleiding en bescherming.

Het klinkt vanzelfsprekend, maar toch zijn er tientallen miljoenen kinderen die niet of nauwelijks naar school gaan. In plaats van onbezorgd te spelen en te leren, maken ze lange dagen om wat geld te verdienen, vaak onder gevaarlijke en ongezonde omstandigheden. Denk aan kinderen die in de mijnbouw werken, in fabrieken of in de brandende zon op plantages. De kans dat deze kinderen later een goed inkomen kunnen verdienen en aan het zware, onderbetaalde werk kunnen ontsnappen is klein: ze hebben immers nauwelijks tot geen gelegenheid gehad een opleiding te volgen.

Vier projecten staan centraal tijdens de Adventsactie van 2023. Dat zijn (klik voor meer informatie op de link):

Op de website https://www.vastenactie.nl/adventsactie staat meer informatie en ook een button Ja, ik doe mee om een gift over te maken.